News
Loading...

Policija Republike Srpske se sprema za obračun: Javnost u strahu…

Policijske snage u Bosni i Hercegovini opremaju se borbenim oklopnim vozilima koja preuzimaju kao viškove koje su oružane snage te zemlje proglasile nepotrebnim a u nabavi te opreme prednjači policija Republike Srpske
Odluka o dodjeli policiji čak šesnaest vojnih vozila namijenjenih prije svega borbenim operacijama neuobičajena je jer su slični zahtjevi u proteklim godinama bili tek sporadični a u Ministarstvu obrane BiH su ih uglavnom odbijali.
Zamjenik ministra obrane BiH Emir Suljagić potvrdio je ovom listu kako je Ministarstvo unutarnjih poslova RS zatražilo od Ministarstva obrane BiH čak devet borbenih okolopnih vozila.
Pet takvih vozila zatražio je MUP Federacije BiH a dva Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA).
“Nemam nikakve dvojbe da se entitetske vlasti pripremaju za obračun s narodom koji očekuju”, izjavio je Suljagić koji je doministrom obrane postao kao član Demokratske fronte (DF), stranke koja je napustila vladajuću koaliciju na razini Federacije BiH no ostala je dio vladajuće većine na razini države.
Podsjetio je na teroristički napad na policijsku postaju u Zvorniku u kojemu bi uporaba oklopnih vozila bila besmislena dok bi ponavljanje scenarija poput onog u Kumanovu u Makedoniji u slučaju BiH bila zadaća kojom bi se bavile oružane snage a ne policija.Share on Google Plus

About Balkan News

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentari :

Objavi komentar