News
Loading...

Slike ruskog predsjednika u Kravici: Putin na objektu gdje je u genocidu ubijeno 1.000 Bošnjaka

Desetine plakata sa slikom Vladimira Putina, predsjednika Rusije, izlijepljeno je na objektima zemljoradničke zadruge u Kravici kod Bratunca, gdje je u julu 1995. godine u genocidu ubijeno oko 1.000 podrinjskih Bošnjaka.



Slični plakati su ovih dana osvanuli i u Srebrenici. Akciju lijepljenjа nekoliko stotinа plаkаtа orgаnizovаlа je Istočnа аlternаtivа. Cilj lijepljenja plakata je, kako su ranije kazali u ovom udruženju, “iskazivanje poštovanja prema bratskoj Rusiji i njenom predsjedniku”, ali i “protivljenje protiv rezolucije u Srebrenici”.




Naime, plakati su svjesno izlijepljeni u Kravici, i to na objektu gdje je ubijeno 1.000 Bošnjaka. Plakati su, čemu svjedoče naše fotografije, izlijepljeni na mjestima gdje majke odaju počast svojim najmilijim.

Članovi ovog udruženja su išli toliko daleko, da su plakate lijepili i na dijelovima objekta koji su potpuno okrenuti prema šumi, ali gdje se nalazi kapija kroz koju majke i drugi preživjeli Podrinjci moraju proći 13. jula kako bi ušli u krug zadruge.

Inače, ova zadruga je poslije rata prevorena u štalu.

Još uvijek nije poznato da li je Ambasada Ruske Federacije u BiH upoznata sa očiglednom zloupotrebom slika ruskog predsjednika.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentari :

Objavi komentar