News
Loading...

Želite li da živite ovde: U ovom gradu će svi dobijati platu, iako ne rade!

U holandskom gradu Utrehtu sprovešće se eksperiment koji će utvrditi može li društvo biti funkcionalno sa jednakim dohotkom svih.


Gradska uprava u saradnji s lokalnim univerzitetom pokušaće da odredi funkcioniše li koncept “osnovnog dohotka” i u stvarnom životu, a eksperiment bi trebalo da počne nakon letnjeg odmora.
Osnovni dohodak je univerzalni i pokrivao bi životne troškove.
Cilj je omogućiti ljudima da izaberu fleksibilniju radnu satnicu u manje strogo određenom društvu, što bi im ostavilo više vremena za učenje, volontiranje i brigu o sebi i drugima.
Holandija je zemlja u kojoj netradicionalni radni uslovi nisu ništa neobično. Na primer, ima najviši postotak privremeno zaposlenih u celoj EU – čak 46.1 %.
Gradski opštinski radnik zadužen za rad i prihode Viktor Everhart izjavio je za “DeStad Utrecht”:
– Naši podaci pokazuju da ima manje od 1,5% zloupotreba socijalne pomoći, ali pre nego što uopšte i uđemo u rasprave o tome treba li uvesti osnovni dohodak ili ne, prvo treba proveriti da li on uopšte da deluje – -kaže Viktor.
Cilj je otkriti šta će se dogoditi ako neko dobija određenu svotu novca mesečno bez ikakvih pravila i kontrola.
Hoće li ostati da sedi pasivno kod kuće ili će davati doprinos okolini.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentari :

Objavi komentar