News
Loading...

Spremaju rat sa Rusima: Izrael počinje kopnenu invaziju (VIDEO)

Izraelski ministar iz partije Likud, Juval Stajnic, namerava da poruči SAD, Rusiji i drugim svetskim silama da Izrael neće tolerisati prisustvo iranskih snaga blizu svoje granice, naveo je Jerusalem Times u utorak.

Stajnic je dao ovaj komentar kada je izraelski premijer, Benjamin Netanijahu, odleteo u Njujork kako bi prisustvovao zasedanju Generalne skupštine UN u četvrtak.
„Mi se u razgovorima sa SAD, Rusijom i drugim svetskim silama moramo postarati da iranske snage ostanu u Iranu“, rekao je Stajnic.
„Ne želimo da vidimo ni rusku vojsku na Golanskoj visoravni, a kamoli iransku“, dodao je on.
Izrael je preuzeo Golansku visoravan od Sirije tokom Šestodnevnog rata u junu 1967. godine, a ta teritorija je zvanično aneksirana 1981. godine.
Izrael je pucao na sirijske snage u regionu Kunejtra tokom vikenda, a onda je zalutala granata minobacača pala u zauzetu teritoriju.
Ministar odbrane, Moše Jalon, rekao je u ponedeljak da je Sirija „prešla granicu“ u svojoj borbi protiv zastupničkih sila koje pokušavaju da zbace vladu Bašara el Asada u Siriji.

„Izrael nema nameru da toleriše ovakve incidente. Mi verujemo da je sirijska vlada odgovorna za ono što se dešava na teritoriji Sirije“, rekao je Jalon.
VIDEO:



controls
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentari :

Objavi komentar