News
Loading...

SRBI HAPSE SRBE,REPUBLIKA SRPSKA U SOKU: Vlada RS prekida suradnju sa SIPA-om, Sudom i Tužiteljstvom BiH



Vlada Republike Srpske danas je donijela odluku o prekidu svake suradnje sa Sudom i Tužiteljstvom Bosne i Hercegovine te s Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA), čime je doveden u pitanje pravni poredak i funkcioniranje pravosuđa u zemlji.

Nakon što su pripadnici SIPA-e ranije tijekom dana u Bosanskom Novom uhitili petoricu bivših pripadnika vojske i policije bosanskih Srba osumnjičenih za ratne zločine i pritom blokirali i pretražili lokalnu policijsku postaju u potrazi za dokaznim materijalom, vlada RS je u Banjoj Luci održala izvanrednu sjednicu na kojoj je zaključila kako je to bio protuzakonit postupak.Na sjednici je doslo do velike rasprave kada je jedan od poslanika izjavio da brat srbin hapsi srbina ,te da oni to nece dozvoliti u buduce.

"Vlada RS smatra da jutrošnji postupak SIPA-e predstavlja grubo kršenje policijske suradnje", izjavio je nakon sjednice entitetski ministar unutarnjih poslova Dragan Lukač.

Pogledajte video upada Sipe u policijskoj stanici rs-a:





controls
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentari :

Objavi komentar