News
Loading...

Otkrili ste bug u Androidu? Možete zaraditi i 40.000 dolara

Google je spreman platiti od 2000 dolara za otkriće propusta na najnovijoj verziji Nexus mobitela i tableta, a iznos raste ako pronađete i rješenje kako ga popraviti.Nakon uspješnog programa iz 2014. godine kada je Google platio više od 1,5 milijuna dolara za otkrivanje ranjivosti i sigurnosnih propusta u Chromeu, tehnološki gigant sada nudi novi nagradni program nazvan Android Security Rewards Program.
Program trenutno pokriva sigurnosne propuste na najnovijoj verziji Nexus mobitela i tableta, a lista uređaja će se proširiti naknadno.
Greške koje će se uzimati u obzir i za njihovo otkriće isplaćivati novčana naknada uključuju one koje se nalaze u AOSP i OEM kodu. Google je spreman platiti od 2000 dolara za otkriće propusta, a iznos nagrada raste ako osim propusta pronađete i rješenje kako ga popraviti.
Najveća nagrada iznosi 40.000 dolara, a dodijelit će se onom tko pronađe kritični bug u njihovom Androidu.
- Odluka da proširimo nagradni program s Chromea na Android bila je neizbježna. Vidimo da mobiteli postaju najvažnije sredstvo kada je riječ o spajanju na internet. Naš je cilj da ovaj program postane stalan i dobro plaćen posao za sigurnosne istraživače koji mogu pronaći ranjivosti i nedostatke u našem Androidu - objasnio je Adrian Ludwig, Googleov šef za sigurnost Androida. 
Share on Google Plus

About Balkan News

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentari :

Objavi komentar