News
Loading...

Ovo su najopasnije turističke destinacije u Evropi

Ministarstvo vanjskih poslova Velike Britanije napravilo je mapu na kojoj prikazuje najopasnije turističke destinacije u Evropi, a nakon napada na turiste koji se dogodio u Tunisu.

Popularne destinacije poput Francuske, Španije, Velike Britanije, Belgije, Turske i Rusije označene su kako zemlje s visokom prijetnjom. 

Bosna i Hercegovina je uz Švedsku, Njemačku, Italiju, Grčku, Holandiju, Ukrajinu, Dansku i Kipar označena kao destinacija sa srednjim rizikom opasnosti.

Jedino su Mađarska, Latvija, Litvanija, Češka i Poljska označene svijetlo žutom bojom što znači da je opasnost po turiste od oružanih napada skoro pa ravna nuli.

"Vjerujemo da će teroristi nastaviti planirati napade koji će se dogoditi bez najave. Napadi u kojima su meta stranci ne mogu biti isključeni", navodi se u saopćenju ovog ministarstva.

Turistima se savjetuje da izbjegavaju Egipat, Liban, Australiju, Tajland, Tunis, te Izrael.

Osobama koje putuju u Tursku savjetuje se da izbjegavaju područja koja se nalaze u blizini granice sa Sirijom. Isto savjetuju za dijelove Izraela.
Share on Google Plus

About Balkan News

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentari :

Objavi komentar